Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Aruba Birdlife Conservation (ABC) is een nieuw tegenoffensief gestart om haar boodschap ‘No More Hotels’ duidelijk te maken. ,,Kwaliteitstoeristen verstikken onze kwaliteit van leven”, stelt de ABC in enkele posts op sociale media. Dit wordt gestaafd door een onderzoek van Tripadvisor.

F14 ARU No More Hotels nw offensief1De natuurorganisatie heeft een reactie van toerist Kamila Bilska op haar Facebookpagina geplaatst (nadat het eerst te lezen was op de Facebookpagina ‘Orea di Pueblo Arubano’). Ze schrijft: ,,We boekten een vakantie naar Aruba voor twee weken. Het was onze eerste keer op Aruba. Na twee dagen realiseerden we ons dat het eiland te vol is, te veel toeristen heeft en te commercieel is. We wilden niet blijven en kozen ervoor om naar Curaçao te gaan. We kochten een enkele reis naar Curaçao. Niet eerder hadden we overwogen om naar Curaçao te gaan. Eenmaal op dat eiland, voelden we de magie. We besloten om te blijven. Ja, we betaalden ons verblijf dubbel. We lieten onze hotelreservering en huurauto achter. Spijt hebben we niet gehad. Sterker nog, we gaan nu onze volgende vakantie naar Curaçao plannen.”

ABC heeft het bericht bewust op haar eigen pagina geplaatst en stelt: ,,De signalen komen van alle kanten, maar het lijkt erop dat niemand luistert of wil luisteren. Onze toerisme-industrie is niet alleen pijnlijk voor Aruba, maar ook voor zichzelf. Het is tijd om wakker te worden.”

De post op ABC trekt verschillende reacties. Een aantal mensen herkent zich erin of voelt zich aangesproken door het thema. Anderen vragen zich juist af of de vrouw in kwestie een influencer is die op deze manier Curaçao promoot. Weer anderen reageren dat Bilska een andere soort vakantie op Aruba had kunnen hebben als ze niet naar de standaard hotels was gegaan, maar elders op het eiland had verbleven.

Intussen heeft Tripadvisor de ‘Travelers Choice Awards’ gepubliceerd. Bezoekers die naar die site gaan, kunnen daar een review of reactie achterlaten. Op basis van die reacties blijkt dat het beroemde witte strand van Eagle Beach niet langer op de tweede plaats staat van beste stranden wereldwijd. Dat schrijft NoticiaCla. Eagle Beach is gezakt naar een achtste plaats.

Om te benadrukken wat de komst van meer hotels met Aruba doet, is een fictieve nieuwe nummerplaat door ABC gemaakt. Meer hotels betekent meer immigranten en dat betekent dat er meer mensen op de weg zullen zijn. Ook heeft ABC foto’s geplaatst van enkele dode Shoco’s. Deze uilensoort is beschermd op Aruba. Door de drukte van het verkeer en bestuurders die niet opletten, zijn enkele uiltjes dodelijk geraakt. ,,Please stop destroying our beautiful island”, roept ABC op.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.