Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Veel buitenlandse burgers die op Aruba wonen, krijgen verkeerd advies of betalen onnodig geld voor documenten om hun vergunning in handen te krijgen. Met de lancering van een speciaal platform moet het voor burgers gemakkelijker worden om aan informatie te komen.

ARUplatformDe Asociacion di Cuerpo Consular di Aruba (ACC) is met dit idee gekomen en heeft haar plan gepresenteerd aan minister Glenbert Croes (MEP) van Integratie. Dat gebeurde in het bijzijn van zijn juridisch adviseurs. Het platform moet een samenwerking zijn met het ministerie van Integratie en bezoekers legaal hulp bieden.
ACC geeft als reden voor het lanceren van het platform dat er veel economische activiteiten aankomen. De arbeidsmarkt zit steeds meer verlegen om werknemers. Bedrijven geven daarbij de voorkeur aan Arubanen en aan buitenlanders die legaal op Aruba wonen en een werk- en verblijfsvergunning hebben. Wie echter een vergunning aanvraagt, wordt geconfronteerd met veel hindernissen. Ze krijgen niet het juiste advies of leggen contact met tussenpersonen om hen te helpen. Deze tussenpersonen vragen geld voor hun dienstverlening en dat is niet in alle gevallen terecht.
De minister reageerde na afloop van de presentatie met een dank aan ACC. ,,Ik bedank ze voor hun initiatief om met dit platform te komen. Als we samenwerken, kunnen we buitenlanders verwelkomen die graag op Aruba willen wonen en werken.” Hij verwijst naar woorden van Betico Croes die stelde dat ‘Arubanen niet alleen de mensen zijn die op Aruba zijn geboren, maar iedereen die ons komt helpen zodat het eiland zich verder kan ontwikkelen’.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

No Tags found.