Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - De meerderheid van de carnavalsgroepen had bij de start van de Fakkelparade - zaterdagavond - de vereiste documenten niet op orde. Tijdens het controleren van de voertuigen legde het Korps Politie Aruba (KPA) de parade stil, tot de documenten wel waren geregeld. Eén UTV is uit de parade gehaald.

F14ARU fakkelDarren van Ommeren, voorzitter van carnavalsorganisatie Smac, betreurt de houding van de carnavalsgroepen. ,,Alle stakeholders, leiders van carnavalsgroepen, eigenaren van bedrijven die zorgen voor geluid en licht, de voertuigen, chauffeurs en de regering vergaderen al maandenlang over carnaval.” Hij liet zaterdagavond om 21.45 uur aan de pers het bewijs zien dat Smac op 18 december alle carnavalsgroepen erop heeft gewezen dat ze hun papieren in orde moeten maken. Alle voertuigen die in de parade meerijden, moeten zijn gekeurd.
,,Het is te betreuren dat op de dag van de Fakkelparade de meerderheid van de groepen geen enkel document in orde had. Smac werkt samen met het KPA, DTI (Dienst Technische Inspectie) en verzekeringsbedrijven om te zorgen dat Carnaval 70 goed verloopt”, aldus Van Ommeren. ,,Smac doet haar uiterste best om ervoor te zorgen dat heel Aruba kan genieten van carnaval. Laten we dit op een goede en gezonde manier doen.”
Tijdens de controle door het KPA werd besloten om de parade stil te leggen. Groepen die wel alles in orde hadden, konden blijven staan. Andere groepen moesten aan de kant en konden met hun voertuigen pas weer invoegen nadat ze konden aantonen dat hun voertuigen de juiste papieren hadden. Sommige groepen hadden geen andere keuze dan een ander voertuig te laten komen om het afgekeurde voertuig te vervangen. Om die reden liep de start van de parade flinke vertraging op en veranderde ook de volgorde van de carnavalsgroepen in de parade.
Het KPA heeft ook via de pers een reactie gegeven op de strenge controles. ,,De verkeerspolitie controleerde aan het begin van de Fakkelparade alle voertuigen. De agenten constateerden op dat moment dat er verschillende bestuurders waren die niet de juiste documenten konden laten zien. De parade is stilgelegd totdat er voor deze voertuigen een oplossing was.” Het KPA laat weten dat tijdens alle parades de strenge controles zullen doorgaan.”
De parade is uiteindelijk van start gegaan, om 22.30 uur waren alle carnavalsgroepen gestart. De volgorde: TOB, Champagne, Infinity, Empire, Don Flip, Los Laga Bai, OPC, Royal en Dushi.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.