Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Het minimumsalaris stijgt per 1 januari met bijna 5 procent. Minister Glenbert Croes (MEP) van Arbeid maakt bekend dat het maandelijkse bedrag 1.986,20 florin wordt.

ARUminimumloonDe bewindsman zette vrijdag zijn handtekening onder ministeriële documenten die de verhoging van 4,9 procent van het minimumsalaris mogelijk maken. Dit is in overeenstemming met advies van Dienst Arbeid en Onderzoek (DAO) en van de Sociaal-Economische Raad (SER).
Croes heeft vorig jaar - januari 2023 - het minimumsalaris ook verhoogd. Toen werd het bedrag 1.893,40 florin. Over twee weken gaat het bedrag dus met 92,80 florin omhoog.
De minister heeft de portefeuille van Arbeid sinds november 2017. In dat jaar was het minimumsalaris 1.711,15 florin. In 2019 werd het minimumsalaris 1.762,48 florin, een verhoging van 51,33 florin. In 2020, 2021 en 2022 was het niet mogelijk om het minimumsalaris te verhogen, omdat door de covidpandemie de financiële situatie dat niet toeliet. Veel bedrijven bevonden zich in problemen en konden personeel met moeite in dienst houden. In 2023 was de situatie verbeterd en kon het minimumsalaris wel omhoog. De verhoging was 130,92 florin.
Per 1 januari gaat het minimumsalaris opnieuw omhoog, met bijna 93 florin.
De bewindsman geeft als toelichting dat dit met name te danken is aan het toerisme. De economie draait op het toerisme en, aldus Croes, het toerisme draait op de medewerkers die zich hard inzetten. ,,Zij verdienen een salarisverhoging op het moment dat dit mogelijk is.
,,Aruba heeft twee jaar lang in zware tijden geleefd, de coronapandemie heeft ons land hard geraakt. We zijn er echter in geslaagd om door samen te werken en positief te blijven, uit de problemen te komen. We zijn in staat om de kwaliteit van leven van alle burgers te verbeteren”, aldus de minister van Arbeid.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.