Al het nieuws


Van onze correspondent
Oranjestad - Een Arubaanse delegatie gaat komende week naar Curaçao, om daar met Bonaire en Venezuela te praten over het heropenen van de grens tussen de eilanden en het Zuid-Amerikaanse land.

aruba grensPremier Evelyn Wever-Croes (MEP) maakte dit gisteren bekend.
Bij Bureau Rampenbestrijding Aruba (BRA) werd donderdag over dit thema vergaderd. De Arubaanse delegatie bestaat uit vertegenwoordigers van Directie Buitenlandse Zaken, de Havenmeester, Douane, Immigratie, Directie Luchtvaart en het ministerie van Economische Zaken.
,,Aruba heeft zich goed voorbereid op deze gesprekken”, stelt de premier. Het uitgangspunt van de regering is dat eerst de maritieme grens open gaat. Als daarover duidelijkheid is, wordt de weg vrijgemaakt voor het importeren van fruit en groenten. Daarover moeten de eilanden goede afspraken maken en voorwaarden stellen aan Venezuela. ,,Maar zo ver is het nog niet. Het eerste thema waarover we praten is de zeegrens. Ik ga ervan uit dat er hierover snel duidelijkheid komt.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.