Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - De regering is momenteel in overleg met de Rijksministerraad (RMR) over de te nemen stappen ten aanzien van het financiële toezicht.

arulaftNu de Staten de nieuwe landsverordening Aruba financieel toezicht hebben aangenomen, maar daarbij de invloed van Nederland hebben geschrapt, lijkt de RMR ‘not amused’.
In een radio-interview voor Hits 100fm verklaarde minister-president Evelyn Wever-Croes dat de nieuwe wet even in de koelkast is gelegd, in afwachting van eventuele nieuwe afspraken met Nederland. Normaliter wordt een wet na goedkeuring door het parlement door de regering aan de gouverneur aangeboden voor ondertekening. Hoewel de bewindsvrouw zich er niet over uitspreekt, ligt het voor de hand dat ze wil voorkomen dat de gouverneur in opdracht van de Nederlandse regering weigert de wet te tekenen.
De regering zit met de kwestie in haar maag. ,,We hadden afgesproken met Nederland dat in de nieuwe LAft slechts kleine aanpassingen zouden worden gemaakt, waardoor het toezicht vrijwel ongewijzigd nog een paar jaar zou worden voortgezet. Nu heeft het parlement ons verrast met een ingrijpend amendement. Daar moeten we nu goed over praten.”


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).