Al het nieuws

Van onze correspondent

Oranjestad - De stijging van de prijzen van hotelovernachtingen vlakte in december verder af, terwijl het aantal overnachtingen maar nauwelijks minder was dan een jaar geleden.

toerisme Volgens Tisa LaSorte, directeur van Aruba Hotel & Tourism Association (Ahata) wijst dit erop dat de ontwikkelingen binnen de toeristische sector weer vrijwel normaal zijn.
In de maand december was de bezetting 82 procent, wat 2,3 procentpunt lager is dan vorig jaar december. De kamerprijzen waren wel hoger. Toeristen betaalden gemiddeld 287,64 dollar, wat 7,4 procent meer is dan een jaar eerder. De opbrengst per kamer, de RevPar, steeg met 10,3 procent tot 227,16 dollar.
Volgens LaSorte herstelt de sector zich van de effecten van de hevige orkanen die het Caribisch gebied vorig jaar teisterden. Ze kijkt wel met lichte bezorgdheid vooruit naar het komende jaar. ,,Pasen valt laat dit jaar. Dat heeft invloed op het verloop van het eerste kwartaal en de maand april. Tot nu toe ziet het er toch wel goed uit. Midden 2019 openen veel hotels in de regio de deuren weer en voeren een agressieve marketingcampagne. Wij moeten dus extra inspanningen leveren om Aruba te promoten als vakantiebestemming.”
De cijfers van Ahata zijn verzameld bij zestien hotels. Amsterdam Manor Beach Resort, Barcelo Aruba, Boardwalk Hotel, Brickell Bay Beach Club, Bucuti & Tara Beach Resort, Divi & Tamarijn All-Inclusive, Hyatt Regency Aruba, Manchebo Beach Resort, Marriott Aruba & Stellaris Casino, The Mill Resort, Renaissance Aruba Resort, The Ritz-Carlton, RIU Palace, RIU Antillas, Talk of the Town Hotel en Tropicana Aruba Resort.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.