Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Aruparking is uitermate tevreden over de organisatie van het betaald parkeren in Oranjestad. Onlangs heeft de parkeerbeheerder een presentatie gegeven voor het parlement.
Het betaald parkeren deed in september vorig jaar zijn intrede. In eerste instantie werden 1.543 parkeervakken aangewezen, waarvan 753 voor vergunninghouders. Op dit moment zijn er 82 parkeermeters in gebruik. Aruparking biedt werk aan dertig personeelsleden.
In financiële zin kan Aruparking een succes worden genoemd. De inkomsten dekken de kosten en daarna blijft er nog geld over. Dat gaat op grond van de wet die daar vorig jaar voor werd ingesteld, naar Arubus. Dat scheelt de staatskas in de subsidie voor het noodlijdende busbedrijf.
Volgens Aruparking zijn er veel parkeerplaatsen beschikbaar voor het winkelend publiek, dicht bij de winkels. Voorheen was dat een knelpunt, omdat het personeel van de winkels die plekken bezette. Dat betekende dat mensen die even iets wilden kopen, naar elders gingen, omdat ze niet dichtbij de winkels konden parkeren. Ook voor toeristen is het winkelen nu een stuk aangenamer, ook omdat de binnenstad niet helemaal vol staat met auto’s.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).