Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Aruba is een cocktail van mensen en culturen.

De ingrediënten staan borg voor verrassende en interessante combinaties van smaken, geuren en kleuren. Auteur Linda Reijnders, belichtte in de rubriek Aruba Cocktail in de Amigoe, tweeënhalf jaar achtereen wekelijks een andere nationaliteit op het eiland met als resultaat een indrukwekkende reeks tot de verbeelding sprekende portretten. Een bijzondere kijk in de kleurrijke Arubaanse samenleving en cultuur, gebundeld in een boek dat in het Nederlands en Engels is uitgegeven.
Reijnders interviewde meer dan zeventig eilandbewoners onder wie de eigenaar van een Colombiaanse Salsa-tent, de Syrische Basel Sabbagh, de consul van Israël en de Slowaakse kitesurfer Branislav Rafaj. Het boek begint uiteraard met een kijkje in de keuken van een Arubaanse. Gedreven door haar persoonlijke interesse en passie voor mens en cultuur neemt de auteur de lezer bij de hand over het eiland aan de hand van boeiende gesprekken: De persoonlijke verhalen, het vertrek uit eigen land en de hoop op een nieuwe toekomst.
We Are Aruba is een boek om te lezen en om in te kijken. De foto’s en illustraties spreken, evenals de persoonlijke, door Reijnders met liefde opgetekende verhalen. Het fraai vormgegeven boek is een tastbaar document dat een prachtig beeld geeft van de Arubaanse bevolking en haar veelzijdigheid.
Het Nederlandstalige boek is vanaf nu verkrijgbaar bij onder andere boekhandels Plaza Bookshop, Bruna en De Wit en Van Dorp (Mainstreet Oranjestad, Vandorp Dakota & airport). De Engelstalige boeken zijn vanaf eind oktober te koop bij dezelfde boekhandels en ook bij diverse andere verkooppunten zoals hotels. In Nederland wordt We Are Aruba aangeboden op de website bol.com, scholtenuitgeverij.nl en andere verkoopkanalen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.