Al het nieuws

Van onze correspondent

Oranjestad - Vanaf vandaag moeten automobilisten die hun foute parkeergedrag bestraft zien met een wielklem, 75 florin betalen om die te laten verwijderen. Na een paar weken waarin de klem wel werd gezet, maar zonder boete verwijderd, vindt AruParking dat automobilisten genoeg tijd hebben gehad om aan het nieuwe parkeerbeleid te wennen.

Vorige week gingen de parkeerwachters al met wielklemmen op stap. Enige tientallen chauffeurs die hun auto hadden achtergelaten op plaatsen waar een parkeerverbod geldt, troffen bij terugkeer de knalgele klem om het achterwiel van hun auto. Om die te laten verwijderen moesten ze naar het kantoor van AruParking. Daar kregen ze te horen dat er nog geen boete werd opgelegd, maar dat dit bij herhaling wel zou gebeuren. De overgangsperiode is nu afgelopen en vanaf vandaag geldt onherroepelijk dat automobilisten 75 florin moeten betalen om de wielklem kwijt te raken. AruParking heeft vijftig klemmen beschikbaar. 

Dat die dingen niet zo gemakkelijk te verwijderen zijn, ervoer een chauffeur die zijn auto in een straat had gezet, die met barricades was afgezet. De parkeerwachten plakten een sticker op de auto met de informatie dat het verboden was om daar te parkeren. Toen de auto er uren later nog steeds stond, werd die voorzien van een wielklem. De automobilist had het creatieve idee om het wiel, compleet met wielklem, van de auto af te halen. Hij zette het reservewiel onder de wagen en probeerde thuis de wielklem eraf te halen. Dat lukte niet en de man meldde zich de volgende dag bij AruParking. Hij beweerde niet op de hoogte te zijn van het nieuwe parkeerbeleid. Bij AruParking werd het gedrag van de man niet geaccepteerd. De politie werd gebeld om aangifte te doen van diefstal en beschadiging van een eigendom van AruParking. De wielklem was flink beschadigd door de pogingen van de man om die te verwijderen. De man vertelde geen kranten te lezen en niet naar de radio te luisteren, waardoor hij niet op de hoogte zou zijn van het parkeerbeleid. De politie geloofde daar geen woord van, omdat de man blijkbaar wel wist dat hij bij het kantoor van AruParking moest zijn om van de wielklem af te komen. Bovendien staan er verkeersborden en was het ook voorheen verboden om te parkeren achter een wegafzetting. Deze weggebruiker heeft door zijn gedrag de twijfelachtige eer de eerste te zijn op Aruba die op basis van fout parkeren voor de rechter moet verschijnen
.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.