Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Naar verluid heeft minister Alex Schwengle van Volksgezondheid, Ouderenbeleid en Sport, de volledige staf van zijn ministerie geschorst.

Er zijn vertrouwelijke documenten gelekt en de minister wil uitzoeken wie dat heeft gedaan, voordat hij zijn personeel weer aan het werk laat gaan.
De laatste tijd doken geregeld documenten van vertrouwelijke aard op in de media, die afkomstig waren van het ministerie van Schwengle. De stukken werden gebruikt om genomen besluiten te ondergraven. Het had er alle schijn van dat het lek zat bij Bureau Interne Diensten, het secretariaat van de ministerraad of de Directie Financiën, maar na onderzoek bleken de stukken uit de directie omgeving van minister Schwengle zelf afkomstig te zijn. Daarop stuurde Schwengle zijn gehele staf naar huis. Niet eerder nam een minister een dergelijke drastische beslissing.
De bewindsman is het weekend in Panama geweest om een vergadering van Paho/WHO bij te wonen, maar wil uiterlijk woensdag duidelijkheid over wie hij wel of niet kan vertrouwen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

No Tags found.