Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Philipsburg - Premier Luc Mercelina (URSM) heeft formeel het standpunt van de Raad van Ministers bekendgemaakt over de mogelijke verkoop van Winair-aandelen, namelijk dat deze verkoop niet zal doorgaan.

SXMWinairaandelenHet besluit is gebaseerd op een evaluatie van de mogelijke gevolgen van de verkoop van de aandelen. De premier verduidelijkt dat het eerdere besluit over de verkoop was genomen door de vorige Raad van Ministers zonder voldoende communicatie met de luchtvaartmaatschappij en dat de huidige regering deze situatie grondig heeft herzien.
,,We moeten de enorme veerkracht en operationele successen van Winair erkennen, ondanks aanzienlijke uitdagingen”, aldus Mercelina. ,,De luchtvaartmaatschappij heeft een opmerkelijk herstel doorgemaakt na de verwoestingen van de orkanen Irma en Maria en heeft de gevolgen van de Covid-19-pandemie met succes het hoofd geboden. Het leiderschap en personeel van Winair hebben gezorgd voor een indrukwekkende financiële ommekeer voor het bedrijf.” De premier heeft ook het strategisch belang van Winair voor de infrastructuur en economie van het land benadrukt.
,,We zijn van mening dat de voorgestelde verkoopprijs niet de werkelijke waarde van Winair weerspiegelt, en dat verkoop onder deze omstandigheden niet in het belang van het land of het bedrijf is”, zo vervolgt de minister-president. ,,We zijn vastbesloten om ervoor te zorgen dat Winair blijft bloeien en groeien, in lijn met de veelbelovende vooruitzichten voor de toekomst. Het besluit om ons belang te behouden is gebaseerd op een zorgvuldige analyse van wat het beste is voor de langetermijnwelvaart van Sint Maarten.”

Drie extra bestemmingen Winair...

Wilt u meer over Winair lezen? Neem een online abonnement op de krant.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.