Al het nieuws

Partij weet zich gesteund door coalitiegenoot PFP

Van een onzer verslaggevers
Philipsburg - Het bestuur van de Unified Resilient St. Maarten Movement (URSM), de partij van demissionair premier Luc Mercelina, laat in een bericht weten dat ondanks het terugkrabbelen van (inmiddels) onafhankelijk Statenlid Kevin Maingrette, de nieuwe uitgeschreven verkiezingen doorgaan.

KevinMaingrette,,URSM heeft vertrouwen in het democratisch proces en roept de bevolking van Sint Maarten op om hun mandaat voor URSM te vernieuwen en de partij te versterken”, aldus het bestuur. Maingrette heeft in een brief aan gouverneur Baly zijn steun uitgesproken voor de huidige coalitie, terwijl hij 17 dagen na de instelling van de regering zijn steun eerst opzegde waardoor het kabinet ten val kwam. Ondertussen zijn nieuwe verkiezingen in de planning. Het URSM-bestuur en Mercelina willen duidelijk maken dat zij geen betrokkenheid of bemoeienis hebben gehad bij de laatste beslissing van Maingrette. ,,Hoewel de acties van parlementslid Maingrette enige tijd de socialemediadiscussies zullen domineren, moedigt URSM iedereen aan om gefocust te blijven op de essentiële taken die voor ons liggen. Onze inspanningen zijn cruciaal om te werken aan wat de vorige NA/UP-regering heeft achtergelaten en aan een veerkrachtig en welvarend Sint Maarten”, aldus de verklaring.
Melissa Gumbs van coalitiepartij Party for Progress (PFP) ‘wil heel duidelijk maken dat PFP op geen enkel moment heeft gesproken met of betrokken is geweest bij Kevin Maingrette betreffende zijn besluit om zich weer bij de coalitie aan te sluiten’. Gumbs: ,,Ik ben blij dat Maingrette nu verduidelijkt dat de oppositiepartijen National Alliance (NA) en United People’s Party (UPP) hem actief benaderd hebben, want dit is een van de slechtste aspecten van onze politieke cultuur: partijen die liegen over hun inzet voor stabiliteit en maar deze stabiliteit niet willen als zij niet degene zijn die de zetel bezetten. Maar dat ontslaat hem niet van de gevolgen van zijn actie. Het is echter belangrijk om te erkennen dat dit aantoont dat het voor de oppositie altijd om zichzelf te doen is boven het belang van het land.”
De andere twee partijen in de coalitie zijn NOW (waar Maingrette uit gestapt is) en DP.

Kevin Maingrette betuigt spijt...

Who’s to blame?...

Wilt u het meer over dit onderwerp artikel lezen? Neem een online abonnement op de krant.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.