Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Philipsburg - Het management van Carnival Cruises organiseerde onlangs een rondleiding op het cruiseschip Aida uit Duitsland voor leden van de hulpdiensten van Sint Maarten.

SXMCruiseshipStefan Luhrs, een spoedeisendehulparts uit Duitsland die het eiland regelmatig bezoekt, leidde deze tour. Het doel van de Sint Maartense hulpdiensten is om de samenwerking met alle cruiseschepen die het eiland bezoeken te bevorderen en te verbeteren. Dit omvat het tot stand brengen van directe communicatielijnen en coördinatie, wat positieve resultaten zal opleveren bij overplaatsingen wanneer dat nodig is. Daarom zal de dialoog worden voortgezet en de samenwerking worden geïntensiveerd.
Aan boord van de Aida waren onder anderen paramedici van de Ambulancedienst, artsen van het Sint Maarten Medical Center (SMMC), de brandweercommandant, de assistent-brandweercommandant en een vertegenwoordiger van het Office of Disaster Management (ODM).
Tijdens de tour werden gesprekken gevoerd over noodprocedures, met name medische evacuaties. Na het bezoek aan boord van het cruiseschip bracht de medische bemanning van het cruiseschip een beleefdheidsbezoek aan de Sint Maarten Ambulancedienst en de brandweer. Ze waren onder de indruk van de kwaliteit van de materialen, uitrusting en accommodatie. De medische staf van het cruiseschip bedankte de Sint Maarten Emergency Services voor hun goed gecoördineerde overdracht van twee patiënten eerder die dag.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.