Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Philipsburg - Oprichter en voormalig leider van United People’s Party (UP) Theo Heyliger zegt dat de partij gekaapt is zoals terroristen een vliegtuig overnemen.

SXMHeyligerHij maakte deze opmerking woensdag tijdens een interview op SOS Radio met presentator Billy D. Heyliger en zinspeelde op het negeren van de waarschuwing aan de UP om niet mee te doen aan de komende verkiezingen.
Heyliger heeft de partijnaam en gelijkluidende namen vastgelegd. Dit zijn onder andere de United People Party Association: UP party, United People’s Party, evenals de logo’s en de kleuren van de partij. ,,De UP werd van mij gekaapt net zoals terroristen een vliegtuig overnemen. Het is alsof iemand je radiostation overneemt en je eruit schopt”, vertelde Heyliger de presentator tijdens het interview, toen hem werd gevraagd naar de status van de partij.
,,Het was een couppoging door mijn vrouw (Grisha Heyliger-Marten, red.) te ontslaan. In al mijn tijd kan ik me niet herinneren dat ik ooit een van mijn eigen mensen heb ontslagen. Dat betekent dat (Nationaal Alliance-parlementslid) William [Marlin] de regering omver gaat werpen. Kun je je voorstellen dat een andere politieke partij feitelijk degene is die voor jouw politieke partij beslist? En daarom heb ik geen vertrouwen in die mensen.” Heyliger-Marten nam ontslag uit de UP en werd onafhankelijk parlementslid op 27 oktober 2022, nadat ze was weggestemd als voorzitter van het parlement. Ze had in maart in een radioprogramma gezegd dat de UP een ‘eerlijke waarschuwing' had gekregen om niet mee te doen aan de komende verkiezingen.
In het programma van woensdag zinspeelde Heyliger op een opname waarin zijn familie het doelwit was. ,,Je moest je realiseren dat Rolando Brison met de tape kwam waarin hij mijn vrouw in feite dom noemde. Hij zei dat ik en mijn familie nooit zouden kunnen overleven in ons eigen land, geen vergunning zouden kunnen krijgen in ons eigen land.”
Heyliger zei dat het Heyliger-Marten niet kwalijk kan worden genomen dat ze ontslag heeft genomen uit de UP. Hij zei verder dat hij de UP had geïnformeerd dat hij het auteursrecht op de naam van de partij had en dat hij van plan was zich daaraan te houden. De UP is volgens hem het cheerleaderteam van de National Alliance geworden.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.