Al het nieuws

Van onze correspondent
Den Haag - Minister Franc Weerwind voor Rechtsbescherming brengt van 19 tot 23 juni een werkbezoek aan Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius.

weerwindTijdens dit bezoek vervangt minister Weerwind de minister van Justitie en Veiligheid, Dilan Yesilgöz-Zegerius, bij het halfjaarlijks Justitieel Vierpartijenoverleg (JVO).
Op 19 juni start het werkbezoek op Sint Maarten waar minister Weerwind een gesprek heeft met minister van Justitie van Sint Maarten Anna Richardson. Ook bezoekt hij met Richardson de Point Blanche-gevangenis. Op 21 juni wordt Weerwind op Saba ontvangen door gezaghebber Jonathan Johnson waarna hij een gesprek heeft met het bestuurscollege. Vervolgens spreekt hij met deelnemende organisaties van het Safety Network Saba over de multidisciplinaire aanpak van complexe problemen die kunnen leiden tot criminaliteit en onveiligheid. Tot slot bezoekt de minister het Harry L. Johnson Museum, waar hij wordt geïnformeerd over de geschiedenis van Saba.
Het werkbezoek wordt afgesloten op Sint Eustatius. Na een gesprek met de leden van het bestuurscollege volgt een bezoek aan het Leerorkest Statia, een project dat bijdraagt aan het voorkomen van jeugdcriminaliteit. Minister Weerwind overhandigt ter plaatse muziekinstrumenten waarmee in het project gewerkt gaat worden. Tot slot gaat hij op pad met agenten van het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN).


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).