Al het nieuws

Van onze correspondent
Den Haag - Minister Franc Weerwind voor Rechtsbescherming brengt van 19 tot 23 juni een werkbezoek aan Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius.

weerwindTijdens dit bezoek vervangt minister Weerwind de minister van Justitie en Veiligheid, Dilan Yesilgöz-Zegerius, bij het halfjaarlijks Justitieel Vierpartijenoverleg (JVO).
Op 19 juni start het werkbezoek op Sint Maarten waar minister Weerwind een gesprek heeft met minister van Justitie van Sint Maarten Anna Richardson. Ook bezoekt hij met Richardson de Point Blanche-gevangenis. Op 21 juni wordt Weerwind op Saba ontvangen door gezaghebber Jonathan Johnson waarna hij een gesprek heeft met het bestuurscollege. Vervolgens spreekt hij met deelnemende organisaties van het Safety Network Saba over de multidisciplinaire aanpak van complexe problemen die kunnen leiden tot criminaliteit en onveiligheid. Tot slot bezoekt de minister het Harry L. Johnson Museum, waar hij wordt geïnformeerd over de geschiedenis van Saba.
Het werkbezoek wordt afgesloten op Sint Eustatius. Na een gesprek met de leden van het bestuurscollege volgt een bezoek aan het Leerorkest Statia, een project dat bijdraagt aan het voorkomen van jeugdcriminaliteit. Minister Weerwind overhandigt ter plaatse muziekinstrumenten waarmee in het project gewerkt gaat worden. Tot slot gaat hij op pad met agenten van het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN).


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

No Tags found.