Al het nieuws

Van onze redactie
Philipsburg - Premier Silveria Jacobs van Sint Maarten reageert ‘geschokt en bezorgd’ op de aanhouding en vrijlating van parlementariër Rolando Brison van de United People’s Party (UP). Hij blijft wel verdachte. Dat laat het Openbaar Ministerie (OM) weten.

SXMSilveriaBrison werd op 17 maart aangehouden op verdenking van omkoping. Het gaat om het strafrechtelijk onderzoek ‘Lissabon’, waarin het OM onderzoek doet. Het parlementslid zou steekpenningen hebben aangenomen en misbruik hebben gemaakt van zijn positie. Het onderzoek is nog gaande en meer arrestaties worden niet uitgesloten, aldus de verklaring van het OM.
Het onderzoek naar de strafzaak ‘Lissabon’ wordt uitgevoerd door het Recherche Samenwerkingsteam (RST), onder leiding van het Centraal Team van de procureur-generaal van Curaçao, Sint Maarten, Bonaire, Sint Eustatius en Saba.
Premier Jacobs is geschokt door de mogelijke betrokkenheid van Brison. Ze wenst hem, zijn familie en de UP veel sterkte in deze zeer moeilijke tijd. Dat schrijft The Daily Herald. Toen de premier hoorde dat hij zaterdagavond is vrijgelaten, was ze opgelucht. ,,Ik heb veel sympathie voor het parlementslid. Zulke zaken laten zeer weinig ruimte over voor de privacy van de mensen die dicht bij de getroffen personen staan. Ik vertrouw erop dat ons rechtssysteem uiteindelijk een eerlijk en rechtvaardig resultaat zal opleveren voor alle betrokkenen. Ik dring er bij het publiek op aan om niet te snel conclusies te trekken en geduldig te zijn.”

Feest na vrijlating partijleider UP
Rolando Brison wil vandaag tijdens de behandeling van het begrotingsdebat reageren op zijn aanhouding. Brison zat een dag vast in het politiebureau van Philipsburg.
Dat laat het partijbestuur in een persverklaring weten. Direct na zijn vrijlating werd Brison bezocht door familieleden en aanhangers. Hij bedankte ze voor hun steun en gebeden en kwam positief over. ,,De gesprekken met de autoriteiten zijn goed verlopen. Mijn focus lag op de waarheid en het ophelderen van eventuele misverstanden en misvattingen.”
Brison wil niet alleen het land toespreken, maar zich vooral richten op de meest urgente zaak van het Land, namelijk de nationale begroting.
De partij bedankt iedereen in binnen- en buitenland die hebben gebeld en berichten hebben gestuurd om hun solidariteit te betuigen met Brison.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.