Al het nieuws

Van onze redactie
Philipsburg - De werkzaamheden aan het Milton Peters College (MPC), het Methodist Agogic Centre (MAC) Comprehensive Secondary Education en de St. Dominic High School zijn afgerond. Daarmee zijn via het Sint Maarten Trust Fund zes scholen gerenoveerd.

SXMscholenHet afronden van de werkzaamheden gevierd met een kleine ceremonie in aanwezigheid van premier Silveria Jacobs, minister van Onderwijs, Cultuur, Jeugd en Sport Rodolphe Samuel, de schoolbesturen en personeel van het National Recovery Program Bureau (NRPB). Ook vertegenwoordigers van de aannemer en toezichthouder waren erbij.
Daken, deuren en ramen zijn gerepareerd. Ook werden schimmelsanering, loodgieterswerk en kleine elektrische werkzaamheden uitgevoerd. Hier en daar zijn ook nieuwe aluminium luiken voor deuren en ramen geïnstalleerd.
Bij het MPC waren aanvullende structurele ingrepen nodig, zodat het gebouw beter bestand is tegen natuurrampen. Het gebouw werd steviger verankerd op de betonnen fundering door stalen verbindingsstukken te plaatsen. Deze zijn speciaal ontworpen voor dit gebouw en beschermen tegen sterke wind en zware bevingen.
Premier Jacobs zei het NRPB erkentelijk te zijn voor de inzet. ,,De lat voor de wederopbouw na Irma en Maria ligt nu hoger. Met mijn onderwijsachtergrond ben ik blij dat leerlingen en leraren hun gebouwen weer volledig kunnen gebruiken. Het is een goed gevoel dat de gebouwen nu veiliger zijn.” De regering ziet het als haar taak om te zorgen dat scholen goed zijn voorbereid.
Er zullen nog meer scholen worden hersteld, de volgende verbouwronde komt er al aan. Onderwijsminister Samuel laat weten dat de derde fase van het Trust Fund start. In de komende 18 maanden worden 13 scholen onder handen genomen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

No Tags found.