Al het nieuws

Van onze redactie
Philipsburg - De werkzaamheden aan het Milton Peters College (MPC), het Methodist Agogic Centre (MAC) Comprehensive Secondary Education en de St. Dominic High School zijn afgerond. Daarmee zijn via het Sint Maarten Trust Fund zes scholen gerenoveerd.

SXMscholenHet afronden van de werkzaamheden gevierd met een kleine ceremonie in aanwezigheid van premier Silveria Jacobs, minister van Onderwijs, Cultuur, Jeugd en Sport Rodolphe Samuel, de schoolbesturen en personeel van het National Recovery Program Bureau (NRPB). Ook vertegenwoordigers van de aannemer en toezichthouder waren erbij.
Daken, deuren en ramen zijn gerepareerd. Ook werden schimmelsanering, loodgieterswerk en kleine elektrische werkzaamheden uitgevoerd. Hier en daar zijn ook nieuwe aluminium luiken voor deuren en ramen geïnstalleerd.
Bij het MPC waren aanvullende structurele ingrepen nodig, zodat het gebouw beter bestand is tegen natuurrampen. Het gebouw werd steviger verankerd op de betonnen fundering door stalen verbindingsstukken te plaatsen. Deze zijn speciaal ontworpen voor dit gebouw en beschermen tegen sterke wind en zware bevingen.
Premier Jacobs zei het NRPB erkentelijk te zijn voor de inzet. ,,De lat voor de wederopbouw na Irma en Maria ligt nu hoger. Met mijn onderwijsachtergrond ben ik blij dat leerlingen en leraren hun gebouwen weer volledig kunnen gebruiken. Het is een goed gevoel dat de gebouwen nu veiliger zijn.” De regering ziet het als haar taak om te zorgen dat scholen goed zijn voorbereid.
Er zullen nog meer scholen worden hersteld, de volgende verbouwronde komt er al aan. Onderwijsminister Samuel laat weten dat de derde fase van het Trust Fund start. In de komende 18 maanden worden 13 scholen onder handen genomen.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).