Al het nieuws

Van onze redactie
Philipsburg - Grisha Heyliger-Marten - echtgenote van de bekende Sint Maartense veroordeelde politicus Theo Heyliger - is gisteren door haar collega’s weggestemd als voorzitter van het parlement van Sint Maarten.

SXMStatenvoorzitterHeyliger-Marten werd weggestemd met acht stemmen voor en zeven tegen. Voor de verwijdering van Heyliger-Marten stemden parlementsleden Akeem Arrindell (onafhankelijk), Chanel Brownbill (US Party); Rolando Brison (UP), Sidharth ‘Cookie’ Bijlani (UP); William Marlin (NA); George Pantophlet (NA), Hyacinth Richardson (NA); en Angelique Romou (NA).
Tegenstemmers waren Christophe Emmanuel (onafhankelijk), Ludmila de Weever (onafhankelijk); Solange Duncan (onafhankelijk), Sarah Wescot-Williams (UD); Melissa Gumbs (PFP); Raeyhon Peterson (PFP) en Heyliger-Marten (UP). Het betekent dat er binnen de UP, United People’s Party, géén steun is voor Heyliger-Marten.
Haar ontslag als Statenvoorzitter houdt in dat er tijdens een parlementsvergadering een nieuwe voorzitter moet worden gekozen. Voorlopig moeten debatten worden voorgezeten door de huidige eerste vicevoorzitter van het parlement, dat is parlementslid Marlin en bij zijn afwezigheid, tweede vicevoorzitter, Statenlid Bijlani.
Heiliger-Marten is onder meer bekend van haar ‘dekolonisatiecampagne’ tegen Nederland, waar ze ook Aruba en Curaçao voor probeerde te winnen. Het Statenlid heeft zich intussen afgekeerd van de UP, de partij die door haar echtgenoot in 2010 was opgericht. Ze kan zich naar eigen zeggen ‘geheel niet meer herkennen’ in waar de UP voor stond.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

No Tags found.