Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers

Philipsburg - De hechtenis van de 38-jarige verdachte M.B. is met acht dagen verlengd. De onderzoeksrechter besloot dit gisteren na zijn voorgeleiding. B. wordt verdacht van het neersteken van voormalig carnavalskoningin Estika Halley (25) en poging tot moord.

F11 SMX Verdachte steekpartij langerB. blijft nog acht dagen langer in hechtenis ‘in het belang van het onderzoek’, zo laat het Openbaar Ministerie (OM) weten. De aanval op Halley vond zondagochtend plaats, op een parkeerterrein tegenover het Sint Maarten Medisch Centrum (SMMC). Ze werd meerdere malen gestoken en daarna vluchtte B. weg in haar auto. Het voertuig is later teruggevonden door de politie. De verdachte ging dezelfde dag, maar wel uren later, naar het politiebureau van Philipsburg waar hij werd aangehouden.

Premier Silveria Jacobs heeft haar afkeur uitgesproken over de brute aanval en geweld tegen vrouwen. Dat meldt St. Maarten.news. ,,Ik heb vol zorgen het nieuws vernomen dat Estika Halley is aangevallen. Ik heb eerst contact gelegd met haar directe familie,en nu wil ik naar de bevolking mijn verontwaardiging uiten”, aldus Jacobs. ,,Dit is een jonge vrouw, een jonge moeder die heel veel pijn wordt aangedaan omdat iemand meent dit recht te hebben.” Namens de regering wenst Jacobs de familie en vrienden veel sterkte. ,,Ik sluit me aan bij de bevolking van Sint Maarten die aan Halley al berichten heeft gestuurd in de hoop dat ze in staat is om er doorheen te vechten. Halley, kom er sterker uit en vertel je verhaal als dit voorbij is.”

Jacobs sloot haar bericht af met de wens dat de samenleving zich verenigt en de stilte doorbreekt om een einde te maken aan geweld tegen vrouwen. ,,Ik moedig vrouwen die met geweld worden bedreigd aan om dit aan de autoriteiten te melden.”
Halley werd in 2016 gekroond tot carnavalskoningin. Ze heeft daarna in Nederland gewoond en gestudeerd en keerde recent terug naar Sint Maarten. Ze is moeder van een klein meisje.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.