Al het nieuws


De baai van Cul-de-Sac op het Franse deel van Sint Maarten is in het weekeinde volgestroomd met sargassum.

SXMSargassumVanwege de enorme hoeveelheid werd Pinel Island, dat midden in de baai ligt, gesloten. Volgens The Daily Herald is zondag begonnen met schoonmaakwerkzaamheden. De grote hoeveelheden sargassum in het oostelijk deel van het Caribisch gebied is ‘ongeëvenaard’ en wijst op de oorzaken die naar voren kwamen uit onderzoek: stofwolken uit de Sahara, stijgende temperaturen en de toenemende stikstofuitstoot. Tadzio Bervoets roept op een regionaal front te vormen om beter bestand te zijn tegen de gevolgen van de klimaatverandering.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.