Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Philipsburg - Het Kabinet van de Gouverneur van Sint Maarten heeft een condoleanceregister geopend voor de overleden waarnemend gouverneur Reynold Groeneveldt. Gouverneur Eugene Holiday en premier Silveria Jacobs spreken over een groot verlies voor het eiland.

F11 SXM condoleancereg wnd gouvGouverneur Holiday heeft met droefheid kennisgenomen van het overlijden van zijn collega, waarnemend gouverneur Groeneveldt. ,,Het is een groot verlies voor Sint Maarten. Reynold Groeneveldt was van huis uit onderwijzer. Hij werd jurist, gerespecteerd advocaat en voorvechter van onze grondwet. Een trotse Sint Maartenaar die zijn land in verschillende hoedanigheden diende. Hij was waarnemend luitenant-gouverneur tijdens de grondwettelijke overgang in 2010. Hij werd de eerste waarnemend gouverneur op 10 oktober 2010 en hij werd in 2016 herbenoemd. Mijn medewerkers en ik konden altijd op hem rekenen om het fort te bewaken tijdens mijn afwezigheid. Zijn diepe passie voor het ambt was duidelijk tijdens veel van onze gesprekken achter gesloten deuren. Hij was een trotse en gulle Sint Maartenaar die altijd bereid was zijn tijd en kennis te delen. Onze gedachten en gebeden gaan uit naar zijn vrouw Glenda, zijn dochter Angela en alle inwoners van het eiland die hem een warm hart toedragen. Hij zal zeer gemist worden.”
De Raad van Ministers is diep geschokt en bedroefd door het overlijden van Groeneveldt. Het land heeft een reus verloren. Een persoon die vele jaren als ambtenaar het eilandgebied Sint Maarten heeft gediend, voordat hij advocaat werd en zijn cliënten en ook het land van dienst was, aldus een verklaring.
Minister-president Silveria Jacobs betuigt namens de Raad van Ministers haar oprechte deelneming aan de familie. ,,De toewijding en dienstbaarheid van Reynold Groeneveldt aan zijn gezin en dit land zou als voorbeeld moeten dienen voor alle andere burgers van Sint Maarten. Mogen we allemaal leven om geliefd en gewaardeerd te worden door onze families, en een impact te hebben op onze mensen, ons levensonderhoud, op Sint Maarten.”
Jacobs laat weten dat de vlaggen van alle overheidsgebouwen op de dag van de begrafenis halfstok zullen hangen. ,,Waarnemend gouverneur Groeneveldt was een voorbeeld van een nederige dienaar van het volk, altijd bereid om te helpen en advies te geven aan zowel individuen als de overheid. Zijn bijdrage aan de ontwikkeling van het eiland en haar bevolking als de eerste waarnemend gouverneur sinds 10 oktober 2010, is niet onopgemerkt gebleven. Het zal in de geschiedenis worden geëerd en herdacht. We wensen zijn weduwe en de hele familie kracht om deze moeilijke dagen te doorstaan.”
[kader] Condoleanceregister
Op Sint Maarten is het condoleanceregister vandaag open om te tekenen tussen 14.00 en 17.00 uur. Daarna kan het elke werkdag tussen 08.00 en 17.00 uur, tot de dag voor de begrafenis. Het register is beschikbaar bij het Kabinet van de Gouverneur, Falcon Drive 3 in Philipsburg. In het Government Administration gebouw in Great Bay is ook een register aanwezig. Dit kan worden getekend vanaf maandag 30 mei, elke dag tussen 08:00 en 17:00 uur.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

No Tags found.