Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Philipsburg - Cruisemaatschappij Royal Caribbean Group (RCG) gaat akkoord met een investering van 600.000 gulden voor de wederopbouw van Philipsburg Marketplace.

SXMMarketplaceHet ministerie van Toerisme, Economische Zaken, Transport en Telecommunicatie heeft dit bekendgemaakt. Minister Roger Lawrence voerde de afgelopen maanden gesprekken en organiseerde in februari een ‘walk through’ in Port St. Maarten met functionarissen van RCG.
Hij moest een creatief alternatief vinden om het project af te maken. Want het geld dat aanvankelijk beschikbaar was voor deze wederopbouw, kreeg een andere bestemming in de begroting en werd gebruikt om wegen te repareren. Het is Lawrence gelukt om met RCG tot overeenstemming te komen. ,,Philipsburg is een van de belangrijkste bestemmingen van Royal Caribbean Group in de regio. We werken graag samen bij de wederopbouw, om de iconische Philipsburg Marketplace nieuw leven in te blazen. Zo ondersteunen we de gemeenschap van Sint Maarten”, laat een vertegenwoordiger van RCG weten.
De Philipsburg Marketplace is al vele jaren een centrale plek voor toeristen om souvenirs te kopen tijdens hun bezoek aan het eiland. Tijdens het passeren van de orkanen Irma en Maria in 2017 liep de locatie flinke schade op.
Bij het herbouwen van de Marketplace moet er rekening mee worden gehouden dat de bouw sterk genoeg is en bestand is tegen alle weersomstandigheden. In het nieuwe ontwerp kunnen verkopers hun goederen veilig in hun kraam opslaan. Ze hoeven niet langer hun producten elke dag te verwijderen.
De nieuwe en verbeterde marktplaats wordt rolstoeltoegankelijk en krijgt parkeerplaatsen voor het lossen van goederen door verkopers. De faciliteit krijgt brandblussers en bewakingscamera’s. Dit komt de veiligheid van verkopers en klanten ten goede.
De Philipsburg Marketplace is door minister Lawrence gepromoot als strategisch goed gelegen in het hart van de hoofdstad van het eiland. Het is een toeristische attractie die bezoekers de lokale cultuur toont en waar ze terecht kunnen voor souvenirs die ze mee naar huis kunnen nemen.
De regering is blij dat RCG voor Sint Maarten heeft gekozen als een van de bestemmingen die zullen profiteren van de vrijgevigheid en goodwill van het cruisebedrijf. Door deze investering draagt RCG bij aan de duurzame herontwikkeling van het eiland. De publiek-private samenwerking tussen de regering en RCG is een steun voor het herstel van de bedrijvigheid in Philipsburg. Het eiland heeft dit hard nodig na de orkanen Irma en Maria om de economie te herstellen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

No Tags found.