Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Philipsburg - Op Sint Maarten zijn de kinderen gisteren weer gewoon naar school gegaan.

SXMonlinelesOndanks de toename van het aantal coronabesmettingen zal er geen online thuisonderwijs worden gegeven, zo meldt de minister van Onderwijs, Cultuur, Jeugd en Sport (ECYS) Rodolphe Samuel in een brief aan alle ouders en verzorgers.
,,De gezondheid van alle leerlingen blijft heel belangrijk. Maar het is ook belangrijk om de continuïteit van het onderwijs te behouden”, schrijft Samuel.
Schoolbesturen zijn door het ministerie geadviseerd om de huidige coronamaatregelen te handhaven om zo de overdracht van het virus te beperken en de continuïteit van het onderwijs te waarborgen. De leerlingen zijn verplicht zich te houden aan de protocollen voor sociale afstand, sanitaire voorzieningen en gebruik van mondkapjes.
In de brief schrijft de minister dat Collective Prevention Services (CPS) in de afgelopen week een forse stijging van nieuwe coronagevallen heeft geconstateerd. De omikronvariant is volgens de minister hoogstwaarschijnlijk de veroorzaker van de snelle toename van besmettingen in de afgelopen tien dagen. Maar omikron lijkt wel milder te zijn dan de deltavariant, aldus Samuel. ,,Met dit in gedachten, en gezien de lage mortaliteit die doorgaans wordt geassocieerd met Sars-CoV-2-infecties bij kinderen, adviseert CPS de ouders, leerkrachten en management niet bang te zijn voor de overdracht op scholen in het nieuwe jaar.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.