Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Philipsburg - Het is de haven van Sint Maarten weer gelukt een prestigieuze prijs in de wacht te slepen. Tijdens de jaarlijkse Seatrade Cruise Global vorige week in Miami Beach, Florida, won Port St. Maarten de Seatrade Cruise Award 2021 in de categorie ‘#WeAreBack - Onshore’.

sxmportDe Seatrade Cruise Awards worden gezien als de meest toonaangevende prijzen in de internationale cruise-industrie. De winnaars werden gekozen uit meer dan honderd genomineerden, beoordeeld door een panel van onafhankelijke juryleden, bestaande uit professionals uit de sector.
De prijs werd in ontvangst genomen door minister van Toerisme, Economische Zaken, Transport en Telecommunicatie (Teatt) Roger Laurens. ,,Het winnen van zo’n prijs vereist een enorme toewijding aan de industrie. Port St. Maarten heeft onvermoeibaar hard gewerkt om zichzelf te positioneren als een tophaven bij uitstek en als een betrouwbare partner voor de cruisemaatschappijen. Deze prijs laat zien wat er kan worden bereikt en geeft aan wie we zijn als mensen. Deze prijs viert iedereen op Sint Maarten. Wij zijn het ‘friendly island’ en bezoekers willen altijd terugkomen”, aldus de minister.
De ceo van de havengroep, Alexander Gumbs, noemde het winnen van de prijs ‘een getuigenis van de relatie met onze stakeholders’. Gumbs bedankte het team van de Port St. Maarten Group maar ook onder meer de taxichauffeurs, touroperators en health- en immigratiefunctionarissen die volgens hem ‘een cruciale rol hebben gespeeld bij het binnenhalen van deze prijs’.
De voorspelling voor het vierde kwartaal wat betreft de inzet van schepen ziet er goed uit, liet de ceo nog weten. ,,Maar we beoordelen de bezetting van de schepen en we hopen voor het hoogseizoen op een bezetting van meer dan 65 procent.”


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).