Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Philipsburg - Ook de minister-president van Sint Maarten, Silveria Jacobs, stond afgelopen vrijdag stil bij de Internationale Dag van de Ouderen.

F11 SXM Premier Jacobs ouderen 2,,Na een leven lang voor jullie huis en familie te hebben gezorgd en jullie bijdrage aan de groei van onze gemeenschap, zijn we vereerd om vandaag u te eren, hoewel u zoveel meer verdient dan dat”, zo schrijft de premier in een bericht speciaal voor de ouderen van Sint Maarten. ,,Uw bereidheid om uw kennis en uw wijsheid door te geven aan de jongere generatie en de komende generaties heeft geleid tot de groei en ontwikkeling van onze natie. Blijf een levendig leven leiden en geniet elke dag van de zegeningen van een lang leven.”

Jacobs gaf aan dat juist nu, in coronatijd, het belangrijk is dat de overheid beleid nastreeft dat zorgt voor inclusiviteit van de ouderen en een aandacht heeft voor de gezondheid en veiligheid van deze meest kwetsbare groep in de gemeenschap.

De premier deed ook een beroep op de gemeenschap. ,,Blijf voor de ouderen zorgen zoals je voor je eigen familie zou doen. Breng tijd met ze door en luister naar hun verhalen terwijl ze de herinneringen aan hun jeugd koesteren. Als je naar de supermarkt gaat, bel dan en vraag een senior of ze iets nodig hebben. Ontdek hoe u een helpende hand kunt bieden aan uw oudere buren en familieleden. Vraag hen of ze een recept nodig hebben bij de plaatselijke apotheek. En betaal het altijd vooruit, want we zijn onze ouderen alles verschuldigd.”

Tot slot bedankte Jacobs alle maatschappelijke organisaties, zoals de White and Yellow Cross Care Foundation (WYCCF), zorgverleners, familie en vrienden, voor hun inzet voor de ouderen van Sint Maarten.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).