Van onze correspondent
Oranjestad/The Bottom - Na Bonaire te hebben aangedaan bracht staatssecretaris van Justitie en Veiligheid Eric van der Burg vlak voor het weekend een kort bezoek aan Sint Eustatius om daarna naar Saba door te reizen.

bovenwindenIn het kader van een week lang werkbezoek aan de Cariben kwam Van der Burg op vrijdag met de veerboot Makana aan in de haven van Statia waar gezaghebber Alida Francis hem stond op te wachten. De staatssecretaris hield vergaderingen met de hoofden van de Dienst Immigratie en Naturalisatie en Sociale Zaken en Werkgelegenheid en met de uitvoerende raad, voordat hij dezelfde dag naar Saba vertrok.
Tijdens zijn verblijf op Saba had Van der Burg een ontmoeting met gezaghebber Jonathan Johnson, eilandsecretaris Bram Streppel en hoofd Openbare Orde en Veiligheid Walle Bos, om belangrijke kwesties te bespreken die relevant zijn voor de veiligheid van Saba. Onderwerpen die aan de orde kwamen waren samenwerking op het gebied van grens- en migratiemanagement met buurlanden en de afronding van de Integrale Beleidsvisie Migratiebeleid 2035. Dit migratiebeleid omvat vele aspecten en werd in april 2024 goedgekeurd door de eilandsraad. Er wordt in geschetst hoe er rekening moet worden gehouden met bevolkingsgroei, economische diversificatie en ontwikkeling van het toerisme. De delegatie sprak ook met leden van het lokale Operationeel Vreemdelingenketenoverleg, waaronder medewerkers van de ODA en lokale medewerkers van de IND en SZW over migratiemanagement.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.