Van onze correspondent
Oranjestad - Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) zegt blij te zijn het Junior Ranger Exchange evenement 2022 aan te kunnen kondigen. Het evenement vindt plaats tussen 30 juli en 5 augustus op Sint Eustatius.

F17 BES RangersJunior Rangers van Aruba, Bonaire, Saba, St. Eustatius en St. Maarten komen deze week samen om alles te leren over de unieke biodiversiteit in het Nederlands Cariben en om te werken aan de ontwikkeling van positieve, coöperatieve en sociale vaardigheden. ,,Dit jaarlijkse evenement helpt bij het opbouwen van de gemeenschap en de samenwerking tussen de Nederlands-Caribische eilanden door de volgende generatie natuurbewuste burgers te ondersteunen”, aldus DCNA. Elk jaar worden van ieder eiland twee Junior Rangers tussen de tien en dertien jaar uitgenodigd om te delen wat ze over de natuur op hun eilanden geleerd hebben.

Door educatieve en wetenschappelijke componenten te combineren tijdens het uitwisselingsevenement worden deelnemers in staat gesteld om ideeën uit te wisselen en de verbindingen tussen de beheersorganisaties van beschermde gebieden en de educatieve programma's te verbeteren. Het thema van het evenement van dit jaar is Ecosystem Services and How They Support Us All. ,,Caribisch Nederland zal met haar kleine eilanden worden geconfronteerd met enkele van de belangrijkste gevolgen van klimaatverandering. Het beschermen en verbeteren van de lokale ecosysteemdiensten die voor elk eiland beschikbaar zijn, zal helpen om veerkracht op te bouwen en om ervoor te zorgen dat elk eiland kan opbloeien voor de volgende generatie.” Tijdens dit evenement zullen Junior Rangers zich volgens DCNA meer bewust worden van de belangrijkste flora en fauna van elk eiland, leren over het belang van biodiversiteit en het behoud ervan als reactie op klimaatverandering en verschillende verbanden tussen mens en natuur onderzoeken.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via www.online.ad.cw.

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.