Van onze correspondent
Oranjestad - Het Gezonde School Ontbijtprogramma is gisteren officieel van start gegaan op basisscholen en de middelbare school op St. Eustatius.

F16 BES ontbijtAfgelopen vrijdag werd een overeenkomst tussen Utopia Catering en het Openbaar Lichaam van St. Eustatius ondertekend. Met dit programma kunnen 65 kinderen, die zijn voorgedragen door de scholen, iedere schooldag met een gezond ontbijt beginnen.

Het bedrijf Utopia Catering is bij de inschrijving om dagelijks de gezonde maaltijden voor de leerlingen te verstekken als beste uit de bus gekomen. Het bedrijf heeft samen met het Openbaar Lichaam een ‘zeer creatief en gezond menu’ samengesteld. ,,Sommige families op St. Eustatius zijn kwetsbaar als het gaat om het eten van gezonde, gevarieerde voeding tegen een redelijke prijs. Kinderen hebben hier behoefte aan zodat ze zich beter kunnen concentreren en goed presteren op school”, aldus Carol Jack Roosberg, directeur van het Directoraat van Sociale Zaken.

De Directie van Sociale Zaken is ‘erg blij’ met de samenwerking tussen het ministerie van Volksgezondheid, Wetenschap en Sport, Utopia Catering en de scholen op het eiland om dit programma te realiseren.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.