Van een onzer verslaggevers
Oranjestad - Afgelopen vrijdag is het eerste openbare homohuwelijk op Sint Eustatius voltrokken. Historicus Walter Hellebrand en schrijver/fotograaf Christopher Russell stapten in het huwelijksbootje. Dit meldt The Daily Herald.

statiahomohAanwezig voor de ceremonie waren onder anderen president Adriana van Dooijeweert van het Nederlands Instituut voor Mensenrechten en haar beleidsadviseur Vlada Burmistrova, plaatsvervangend regeringscommissaris van Sint Eustatius Mervyn Stegers, en vele familieleden en vrienden van het paar.
Van Dooijeweert zei dat ze erg trots was om aanwezig te zijn voor het eerste inclusieve, openbare homohuwelijk op Statia. ,,Ik was erg trots om een toespraak te houden over het fundamentele recht van twee mensen om te trouwen, man en man, maar ook vrouw en vrouw”, aldus Van Dooijeweert. ,,Artikel 12 van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens geeft iedereen dit recht.”
Dit was niet het eerste huwelijk van hetzelfde geslacht op Statia. Verschillende andere koppels hebben elkaar het ja-woord gegeven, maar deze gaven er de voorkeur aan dat hun huwelijk privé bleef.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.