Al het nieuws

Van onze correspondent
The Bottom - Gedeputeerde van Onderwijs Eviton Heyliger heeft vorige week een bezoek gebracht aan drie Sabaanse studenten die een opleiding volgen aan het Spectrum Airways Flight Training & Career College in Ontario, Canada.

SABApilotenHet opleidingscentrum in Canada heeft al eerder en met succes twee studenten van Saba opgeleid. Beiden werken nu als ‘first officers’ bij Winair op Sint Maarten.
Twee van de huidige studenten begonnen in juni van dit jaar met het Advanced Commercial Pilot License (ACPL)-programma en een derde startte de opleiding in september. ,,Hopelijk studeren ze twee jaar na hun start af en heeft Saba meer piloten. Het is geweldig om onze eigen piloten bij Winair te zien. Je voelt je veilig en trots om met ze mee te vliegen”, aldus Heyliger. De drie Saba-studenten zitten in het speciale Caribische pakket getiteld ‘Opportunity to the Skies’, dat ondersteuning biedt bij Canadese immigratie, registratie bij Canadese sociale verzekeringen en andere logistieke aspecten.
Een team van Spectrum Airways zal Saba bezoeken. Ook gaan ze naar verschillende andere eilanden in de regio, waaronder Sint Maarten, Sint Eustatius, Anguilla en Saint Kitts en Nevis om het ‘Opportunity to the Skies’-programma verder te bespreken en te promoten.
In Ontario bezocht Heyliger de vliegschool en de campus. Ook bezocht hij de twee gastgezinnen waar de studenten verblijven. ,,Ik sprak met de families die onze Sabaanse studenten opvingen. Het zijn heel aardige gezinnen en ze behandelen de jongeren alsof het hun eigen kinderen zijn.”


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).