Al het nieuws

Van onze correspondent
The Bottom - Het Johan Cruyff Court in The Bottom is woensdagavond 4 mei feestelijk heropend na een ingrijpende renovatie waarbij niet alleen de grasmat is vervangen en geëgaliseerd.

SABACruijffHet complex is ook iets groter geworden waardoor er ruimte is ontstaan voor de toevoeging van twee atletiekbanen en een volleybalveld. Met een oppervlakte van 2.973 vierkante meter is het veld het grootste Johan Cruyff Court ter wereld.
De oude grasmat lag er al sinds de opening veertien jaar geleden en was dringend aan vervanging toe. In de loop der jaren begon het oppervlak te verslechteren, waardoor een gevaarlijke en onaangename situatie voor de gebruikers ontstond. En dat was best een probleem want het complex wordt dagelijks gebruikt voor de verschillende sport- en bewegingsactiviteiten en past in het gezonde leefstijlbeleid van het Openbaar Lichaam Saba (OLS). ,,We hebben dit onder de aandacht gebracht van de Johan Cruyff Foundation en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en iedereen was het erover eens dat het veld gerenoveerd en vergroot moest worden. We zijn er trots op dat we een gerenoveerd veld hebben dat geschikt is voor atletiek, buitenvolleybal, voetbal en softbal en dat we nu ook andere eilanden kunnen uitnodigen om hier aan sportevenementen deel te nemen”, aldus gedeputeerde Rolando Wilson.
Simon van Rooijen was als vertegenwoordiger van de Johan Cruyff Foundation bij de heropening aanwezig. ,,Saba heeft het grootste Johan Cruyff Court ter wereld. Dat is iets om trots op te zijn. Er is geen ander Johan Cruyff Court zoals dit en ik verzoek u dringend er goed voor te zorgen. Dit is niet een terrein van de overheid of van de Johan Cruyff Foundation, maar van iedereen. Zoals Johan Cruijff altijd zei: ‘Ik hoef alleen maar mensen te zien lachen’”, aldus Van Rooijen. Financiering voor de renovatie van het Cruyff Court kwam van het ministerie van VWS en Wilson bedankte het ministerie voor het beschikbaar stellen van het geld.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).