Al het nieuws

Van onze correspondent
The Bottom - Per 1 mei wordt de verplichte 10-daagse quarantainemaatregel voor reizigers naar Saba deels opgeheven.
toegangsbeleidVolledig gevaccineerde personen hoeven niet meer in quarantaine te gaan, terwijl voor niet-gevaccineerde personen de periode wordt teruggebracht tot vijf dagen. Tegelijkertijd wordt de connectiviteit met het eiland vergroot. Vanaf 1 mei zullen er meer vluchten worden uitgevoerd door Windward Islands Airways (Winair) en zal de veerdienst The Edge met een nieuw schema de veerdienst tussen Sint Maarten en Saba herstellen.
Nu 85 procent van de volwassen bevolking is ingeënt tegen Covid-19, gaat Saba per 1 mei over van een inperkingsstrategie naar een mitigatiestrategie met een nieuw toegangsbeleid en nieuwe maatregelen op het eiland. Er is een stimuleringspakket om de hotels, duikwinkels en taxichauffeurs te helpen bij de voorbereiding en er is financiering voor promotie.
Winair vliegt in het nieuwe schema op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag twee keer naar Saba, in de ochtend en in de late namiddag. The Edge vaart voorlopig iedere vrijdag, zaterdag en zondag en tweemaal per maand op maandag.
Reizigers uit verboden landen mogen het eiland niet betreden, tenzij ze ingezetenen van Saba zijn. Verboden landen worden aangewezen door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), op basis van de wijdverbreide circulatie van varianten van het coronavirus. Een link naar de bijgewerkte lijst van verboden landen staat op de Covid-19-pagina van de website www.sabagov.nl. Op deze website is ook de lijst met laagrisicolanden en hoogrisicolanden te vinden.
Alleen volledig gevaccineerde personen kunnen voor een dag naar Saba komen. Deze dagjesmensen moeten een negatief testresultaat kunnen laten zien en goedkeuring moeten krijgen voordat ze op reis gaan. Per 1 mei opent een nieuwe centrale testlocatie in The Bottom voor reizigers die voor vertrek van het eiland getest moeten worden of personen die aan het einde van hun 5-daagse quarantaine moeten worden getest.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).