Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Alle politieke partijen die aan de Statenverkiezingen op 30 september 2016 meedoen worden uitgedaagd mee te doen met een debat en hun visie te geven op hoe de Curaçaose economie beter kan en moet. De bijeenkomst wordt georganiseerd door de ‘economenclub’.
De economie vertoont de laatste twee decennia nauwelijks enige groei. Zo is gisteren weer gebleken bij de publicatie van het jaarverslag 2015 van de Centrale Bank CBCS. Vele omringende (ei-)landen deden en doen het economisch beter dan Curaçao. Het politieke debat gaat vooral over de vraag: ,,Wat moeten we doen om de economie van Curaçao weer te laten groeien en hoe doen we dat?”
Het debat vindt plaats op zaterdag 27 augustus in de aula van de Universiteit van Curaçao (UoC). Het begint om 10.00 uur en wordt rond 14.00 uur afgerond, zo laat de Association of Dutch Caribbean Economists weten.
Deze ‘economenclub’ heeft tot doel economische kennis en ervaring over te brengen aan derden, onder meer via het organiseren van seminars, congressen en lezingen. Runy Calmera is voorzitter van de Association of Dutch Caribbean Economists.
Vertegenwoordigers van alle huidige partijen in de Staten en de partijen die door de voorverkiezingen van komende weekend komen, krijgen de mogelijkheid om hun visie te geven over hoe de economie weer ‘aan de praat te krijgen’ en wat voor hun partij hierbij belangrijk is. Verder wordt er gediscussieerd aan de hand van een aantal stellingen.
De economen verwachten dat de interesse om dit debat bij te wonen groot zal zijn. Het is daarom verstandig om op tijd te reserveren. Dat is ook noodzakelijk, want zonder registratie komen mensen de aula van de universiteit niet binnen.
Registratie kan uitsluitend online. Het bijwonen van dit politieke debat over de economie is gratis. De opening en eerste inleidingen zullen in het Nederlands worden gehouden. Voor de rest van het evenement is de taalkeuze vrij tussen Nederlands, Papiaments en Engels. De dagvoorzitter is Mirto Murray, advocaat in het dagelijks leven. Hij zal erop toezien dat het debat goed verloopt en dat de nadruk ligt op de inhoud en het vooral over economie gaat.
Het debat zal ook worden gefilmd en op YouTube worden gezet en zal na afloop via Facebook te zien zijn. Na de openingswoorden van voorzitter Calmera en het uitleggen van de spelregels door dagvoorzitter Murray, volgt een presentatie door Rob van den Bergh over de economie en het economisch beleid. Daarna barst het debat los, zo is de verwachting.

Aanmelden moet gebeuren via de website:

bit.ly/politiek-debat-economie-curacao


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.