Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het Hoofdstembureau kan geen foto’s van de lijsttrekkers plaatsen op de ondersteunende biljetten voor partijen die komend weekeinde 870 steunbetuigingen moeten krijgen om aan de verkiezingen van 30 september mee te doen.

Dat heeft Randolph ‘Pacheco’ Römer, voorzitter van het Hoofdstembureau tegenover deze krant verklaard. ,,Ik wil benadrukken dat er het komende weekeinde geen voorverkiezingen plaatsvinden, dat kennen wij niet in de wet. Het gaat om een steunbetuiging, mensen kunnen op het ondersteunend biljet hun voorkeur voor een partij aangeven, er is géén stembiljet”, aldus Römer.
Het Hoofdstembureau zal deze week in de media bekendheid geven aan de steunverklaringen voor het komende weekeinde. ,,Het gaat om een vrijwillige steunverklaring van mensen aan de partijen die aan de verkiezingen willen meedoen. Burgers hebben het recht om te gaan stemmen. Dit weekeinde kunnen zij vrijwillig hun steun aan de partijen betuigen”, zo legt de voorzitter uit. Het aantal plaatsen waar de burgers dit weekeinde terechtkunnen, kan niet worden uitgebreid, aldus Römer. ,,Wij hebben op dit moment al alles klaar voor de plaatsen waar burgers terechtkunnen voor hun steunbetuiging. De deelnemende partijen krijgen op het ondersteunend biljet het nummer dat zij eerder via loting hebben gekregen.”


Laatste nieuws