Van onze correspondent
Kralendijk - Curoil Bonaire maakte deze week bekend dat het is aangewezen als de ‘preferred bidder’ voor de overname van de Bopec-faciliteit. Dit betekent dat het bedrijf de onderhandelingen voortzet om de installaties van Bonaire Petroleum Corporation nv over te nemen.

BONCuroilDe overname past volgens Curoil binnen de strategie van het bedrijf om de energiesector op Bonaire verder te ontwikkelen en de internationale groei te bevorderen. ,,In dit kader zijn we de afgelopen jaren bezig geweest met het vergroten van onze opslagcapaciteit”, aldus Curoil. Het bedrijf wil met de overname een stabiele en veilige brandstofvoorziening garanderen, de productiekosten van energie verlagen en de frequentie van transport van producten in het stadscentrum en woongebieden minimaliseren.
De Bopec-installaties zullen worden hersteld en op een niveau worden gebracht dat voldoet aan alle geldende regels en normen, met capaciteit voor duurzame energie. In de afgelopen jaren heeft Curoil al 17 miljoen dollar geïnvesteerd in de ontwikkeling van de energiesector op Bonaire, zo schrijft het bedrijf in een persbericht. Verder is het voornemen om op korte termijn te beginnen met de uitbreiding van de faciliteit aan de Kaya Aruaco met een gasvulstation en de vervanging van de tanker die producten naar Bonaire vervoert. De komende maanden volgen een due diligence-onderzoek en verdere onderhandelingen. Verwacht wordt dat het traject van de overname eind dit jaar kan worden afgerond.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.