Zeiltalent Dennis van den Berg, lid van Asiento Zeilvereniging en Youth Sailing Curaçao (YSCO), is uitgezonden naar Argentinië om gedurende een jaar een intensief trainingsprogramma te volgen. Hij volgt een individueel trainingsprogramma en zal een groot aantal wedstrijden in de Laserklasse zeilen. Trainer Martin Jenkins heeft Van den Berg meegenomen naar zijn kweekvijver van talenten in Argentinië, waar hij begeleid wordt door topcoach Leslie Jenkins. In Argentinië wordt op een hoog niveau dagelijks zeiltraining gegeven, waardoor Van den Berg zich goed kan ontwikkelen. Van den Berg, die deze zomer Caribisch kampioen werd in de Laser Radial, heeft de afgelopen maanden onder andere deelgenomen aan de Europese Kampioenschappen Laser Radial in Denemarken en de Wereldkampioenschappen Laser Radial in Japan. Wedstrijdvelden waar ongeveer 200 zeilers uit 25 landen vertegenwoordigd waren. Van den Berg liet door top tien plaatsen te behalen in de individuele races zien dat hij een talent is.

jeugdzeiler3

 

Lees meer...

Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).