Oud-kabinetschef niet opgeroepen voor de enquête

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Alvin Daal, oud-kabinetschef van het ministerie van Gezondheid. Milieu en Natuur (GMN), beticht Eduard Braam van ‘zijn kwade doen en laten’. ,,De aanklacht van de voorzitter van de enquêtecommissie tegen mijn persoon betreft gewoon een lasterlijke aangifte. Ik accepteer niet dat mijn goede naam door het slijk wordt gehaald.”

F03 Alvin DaalDe naam van Daal is deze week in de Staten door enkele Statenleden genoemd tijdens de behandeling van het eindverslag van de enquêtecommissie naar de bouw van het Curaçao Medical Center (CMC). Hierdoor voelt hij zich genoodzaakt nu publiekelijk te reageren.

,,Niet de HNO-enquêtecommissie, maar Braam persoonlijk heeft aangifte gedaan. Dit blijkt ook duidelijk uit de discussie die volgde tussen hem en een ander enquêtecommissie-lid. Hij was erop gebrand mij te beschuldigen en belde met een journalist om zijn gang naar het Openbaar Ministerie te openbaren”, zet de oud-kabinetschef uiteen.

Daal vervolgt in strijdlustige toon: ,,Na die aangifte, heb ik geduldig gewacht op de oproep van de enquêtecommissie om mij te verhoren. Dit is echter nimmer gebeurd. Vreemd toch? Er is verder ook nergens in het eindverslag vermeld dat er een aanklacht tegen mijn persoon is ingediend.”

‘Te gek voor woorden’
De bestuursvoorzitter van de buitenparlementaire Partido Inovashon Nashonal (PIN) van Suzy Camelia-Römer ontkent in alle toonaarden facturen te hebben getekend voor de uitbetaling aan de Ministeriële Regisseur en Toezichthouder (MRT), Stanley Betrian. ,,Mijn handtekening en die van andere ambtenaren op de facturen zijn in het kader van bevestiging van ontvangst of voor gezien. Dit is de normaalste zaak. De toenmalige minister van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) Suzy Camelia-Römer heeft de procedure dan ook fijntjes uitgelegd tijdens haar verhoor door de enquêtecommissie.”

In dat opzicht vindt Daal het ook ‘te gek voor woorden’ en ‘boekdelen spreken’ dat een getuige tegen hem verklaart en de commissie het toch ‘bewust’ nalaat hem op te roepen om zijn kant van het verhaal te horen. Ook wijst hij op het feit dat hij van alle ambtenaren die voor ‘ontvangst’ en ‘gezien’ tekenden hij de enige is die door Braam is aangeklaagd.

,,Dat alles bewijst dat Braam een lasterlijke aangifte heeft ingediend bij het OM. Zijn aanklacht heeft als enig doel om mij in mijn eer en goede naam aan te tasten. Ik accepteer dit absoluut niet. Ik werk voor het ministerie van Justitie en ben ook bezig met projecten voor het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO)”, verklaart Daal tot slot.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.