Van een onzer verslaggevers
Willemstad - In ‘WOW! The Naturefilm’ zullen beelden worden opgenomen van het Curaçaose witstaarthert. Tatiana Joe van Steveninck, onderzoeker bij biologisch onderzoeksinstituut Carmabi legde de unieke hertensoort vast op wildcamera-beeld.

witstaarthertOp LinkedIn schrijft zij: ,,WOW! The Nature Film is bezig met een film over de natuur van de Caribische eilanden van het Koninkrijk, waar ook het Curaçaose witstaarthert in voor zal komen. Hier heb ik onderzoek naar gedaan de afgelopen twee jaar. Prachtige dieren en mooi beeldmateriaal.”
Het Curaçaose witstaarthert is een unieke ondersoort die alleen op Curaçao en Isla Margarita voorkomt. ,,Het is een schuw dier, die sommige bewoners van het eiland zelfs nog nooit hebben gezien. Het behoud van de biodiversiteit is natuurlijk een belangrijk onderwerp, maar hoe kun je iets beschermen als je de huidige status niet kent?”, zo begint een artikel op de LinkedIn-pagina van WOW! The Naturefilm.
,,Dat is jammer, want zo kunnen ze ook het respect niet krijgen dat ze verdienen, vind ik. Tegelijk maakt dat het voor mij wel altijd extra speciaal als je ze tegenkomt, als een gift van de natuur'”, aldus Van Steveninck.
,,De grootste bedreiging voor de herten is de fragmentatie van het leefgebied. De toekomst ziet er in dat opzicht niet goed uit voor het hert. Gelukkig zet onderzoeksinstituut Carmabi zich in voor het hert en beheert het onder andere het nationale park Christoffelpark, het voornaamste leefgebied van de herten. Daarnaast geven ze aan lokale basis- en middelbare scholen educatie over de Curaçaose natuur.”
Ook in WOW! The Naturefilm zullen het Curaçaose witstaarthert en andere bedreigde soorten een belangrijke rol spelen. De film neemt de kijker mee in een verhaal over de bedreigingen, maar ook de veerkracht en schoonheid van de natuur op de Caribische eilanden van het Koninkrijk.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.