Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Hoe is het mogelijk dat er in de Curaçaose strafgevangenis Sentro di Detenshon i Korekshon Kòrsou (SDKK) onder meer een vuurwapen met munitie, drugs en scherpe voorwerpen die als steekwapen gebruikt kunnen worden, zijn aangetroffen?

wapensDat is de grote vraag na de vondst van verschillende soorten contrabande, na een routinematige controle afgelopen weekend.
Gevangeniswoordvoerder Jabets Pinedo laat desgevraagd aan het Antilliaans Dagblad weten dat SDKK deze zaak in onderzoek heeft, in samenwerking met het Korps Politie Curaçao (KPC), en er daarnaast ook een intern onderzoek bij de gevangenis plaatsvindt.
De intensieve controle, die op routinebasis onaangekondigd in verschillende celblokken werd uitgevoerd, leverde naast een vuurwapen met munitie, drugs en scherpe voorwerpen nog meer op. Het persbericht van SDKK maakt ook melding van meerdere telefoons, opladers en oordopjes.
Alle verboden voorwerpen zijn in beslag genomen en worden momenteel onderzocht om erachter te komen hoe de gedetineerden deze binnen de beveiligde muren van de gevangenis hebben kunnen krijgen.
SDKK meldt dat dit soort onaangekondigde controles zullen blijven plaatsvinden, om de veiligheid van het personeel, de gedetineerden en de bezoekers te kunnen waarborgen.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.