Op de Dag van de Leerkracht donderdag 5 oktober

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De onderwijsvakbond Doen kondigt aan op 5 oktober, de Internationale Dag van de Leerkracht, actie te voeren. Aangevoerd wordt dat net zoals alle werknemers op 1 mei, de Internationale Dag van de Arbeid, een boodschap hebben voor de regering en de maatschappij, het onderwijsveld 5 oktober beschouwt als dag om een boodschap over te brengen, te weten: ‘Geef onderwijs prioriteit!’.

DoenDe Internationale Dag van de Leerkracht is uitgeroepen door de International Labour Organization (ILO) en Unesco.
Onlangs nog was er een vergadering met het Tripartite Platform van Curaçao waarin de regering, de vakbondscentrales en de Vereniging Bedrijfsleven Curaçao (VBC) vertegenwoordigd zijn. Doen-voorzitter Marbella Felipa: ,,Nadat Doen openlijk actie had aangekondigd op 5 oktober 2023 heeft het Tripartite Platform ervoor gekozen om naar onze onderwijsbond en de reden voor de actie te luisteren en ons te begrijpen. We hebben dus in het platform uitgelegd dat er op 5 oktober actie zal zijn in het onderwijs. Wat voor soort actie precies, dat bespreken we nog intern. Zodra we dit duidelijk hebben, zullen we dit publiceren, en we zullen het Tripartite Platform uitnodigen om ons te ondersteunen in onze actie om onderwijs te prioriteren.”
Uitgelegd wordt nog dat de Dag van de Leerkracht door genoemde internationale organisaties is uitgeroepen met als doel het belang van een van ‘s werelds belangrijkste beroepen te benadrukken. ,,Dit is omdat leerkrachten grote uitdagingen het hoofd bieden, en deze realiteit is wereldwijd”, zo wordt dit door Doen luister bijgezet.
,,Geen enkel land kan het zich veroorloven om leerkrachten, die alle burgers hebben gevormd en zullen vormen, geen juiste behandeling en aandacht te geven. De ontwikkeling van een land, de toekomst, ligt in handen van de leerkrachten. Daarom moeten leerkrachten worden beschouwd als fundament van een maatschappij.”


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.