Van onze redactie
Willemstad - Kolegio Alejandro Paula ging er met hun fictieve politieke partij BEE vandoor met de originaliteitsprijs. Op de derde plaats belandde de International School Curaçao, op de tweede plaats het Abel Tasman College en op de eerste plaats Albert Schweitzer College.

prinsjesdagHet is inmiddels een traditie geworden bij de Vertegenwoordiging van Nederland in Willemstad (VNW) om op de Derde Dinsdag van September, op Prinsjesdag, de ‘Prinsjesdag Challenge’ te organiseren.
Dit jaar waren ruim 75 leerlingen van de havo-4 en vwo-5 van verschillende middelbare scholen te gast bij de vestiging van de Vertegenwoordiging van Nederland in Scharloo. Om de opdracht goed uit te voeren, moesten zij een fictieve politieke partij oprichten en met een fictief bedrag van 100 miljoen gulden een regeerprogramma opstellen dat bestond uit drie speerpunten.
Een driekoppige onafhankelijke jury - bestaande uit griffier van de Staten Silvin Cijntje, waarnemend-vertegenwoordiger van Nederland Judith Jeurissen en oud-premier van Curaçao Eugene Rhuggenaath - beoordeelde de groepen op basis van een viertal criteria. Te weten: inhoudelijke argumentatie, maatschappelijke relevantie, originaliteit en presentatie.
Radulphus College laat weten helaas geen prijs te hebben gewonnen, maar de school is supertrots op wat de leerlingen hebben laten zien. ,,Ze hebben prachtige plannen bedacht om Curaçao beter, mooier en duurzamer te maken. Het was een mooie en leerzame dag.”
Namens de winnende scholen wordt door VNW een bedrag van respectievelijk 3.000, 2.000 en 1.000 gulden geschonken aan een goed doel van hun keuze. De winnaar, Albert Schweitzer College, schenkt het bedrag aan Stichting Monumentenzorg Curaçao.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.