Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Javier Silvania heeft in zijn rol als minister van Gezondheid een bezoek gebracht aan de ambulancestichting Fundashon Kuido di Ambulans Kòrsou (FKAK). De belangrijkste reden van zijn bezoek was om met het personeel te spreken.

F05 OPSilvania luistert naar ambulancepersoneel 2Silvania werd ontvangen door Rob Spong, voorzitter van het bestuur, penningmeester Amos Agard en interim-directeur Alwin Keli. Andere aanwezigen waren vakbondvoorzitters Annaliza Mathilda (CBV) en George Hernandez (Abvo) en het ambulancepersoneel.
Tijdens een rondleiding kreeg Silvania informatie over de huidige, met name financiële, situatie van de organisatie. In een reactie op vragen van het Antilliaans Dagblad zegt Spong dat FKAK nog steeds geen kostendekkende tarieven vanuit de overheid ontvangt: ,,We hebben al eens een rapport over dit onderwerp naar het verantwoordelijke ministerie gestuurd, maar daar is nooit een reactie op gekomen.”

Vervolgens was er uitgebreid de tijd voor de minister om het personeel van FKAK te spreken en hun zorgen aan te horen. Die zorgen zijn er op het gebied van onder andere hun juridische positie, uniforme betaling, Soab-rapporten (stichting overheidsaccountantsbureau), vakantiedagen en de aankoop van ambulances.

Spong legt aan deze krant uit dat er ambulancepersoneel is dat op basis van een overeenkomst van opdracht (OVO) werkt. Liever zien zij dat ze in dienst treden van de overheid, om zo meer zekerheid te verwerven.

Op het gebied van ambulances was er direct al goed nieuws. Miguel Jackson, kabinetsmedewerker van het ministerie van Financiën deed de toezegging dat FKAK dit jaar twee ambulances aan het wagenpark kan toevoegen.

Na aandachtig naar de ambulancemedewerkers te hebben geluisterd, benadrukte Silvania dat de FKAK-leiding actie moet ondernemen om de genoemde problemen op te lossen.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).