Het koninklijk paar en prinses Amalia hebben van Aruba naar Curaçao meegevaren op stationsschip Zr.Ms. Holland. Zij kwamen gistermiddag later aan dan geprogrammeerd.

Aan boord heeft een gesprek plaatsgevonden over de inzet van het ministerie van Defensie in het Caribisch gebied, gevolgd door een rondleiding over het schip. De koninklijke familie kreeg onderweg een demonstratie van de vliegende en varende eenheden van de Kustwacht Caribisch gebied. Tijdens de overtocht voer het koninklijk gezelschap mee op een Frisc. Bij aankomst op Curaçao klonken 35 saluutschoten als eerbewijs aan de koning.

Amalia5Amalia3JeuHet marineschip heeft deze 35 schoten volgens ceremonieel en protocol beantwoord. Na de aankomst in de Sint Annabaai en aanmeren aan de Mattheywerf was er een begroeting door onder meer gouverneur Lucille George-Wout, minister-president Gilmar Pisas en de voorzitter van de Staten, Charetti America-Francisca, met aansluitend het welkomstceremonieel. Alle inwoners van Curaçao waren uitgenodigd om de aankomst van de koninklijke familie bij te wonen vanaf de kades van Punda en Otrobanda.

Foto Jeu Olimpio/Regering


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).