Van een onzer verslaggevers
Willemstad - In de wijk Tera Kòrá wordt een complex gebouwd van 204 appartementen door volkswoningbouwstichting Fundashon Kas Popular (FKP).

F09 Tera Kòrá 204 inwoners 1De bekendmaking was deze week in bijzijn van de ministers van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP), Charles Cooper (MFK) en Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW), Ruthmilda ‘Mimi’ Larmonie-Cecilia (PNP). De vergunning werd in mei gegeven voor de bouw van 72 huurappartementen, de eerste fase. Daarin worden zes gebouwen neergezet van elk drie verdiepingen die twaalf appartementen tellen. Sommige appartementen hebben twee en sommigen drie kamers. Er wordt gietbouw toegepast. De eerste fase duurt circa twee jaar en zal aan zeker vijftig personen werk verschaffen.
De eerste fase wordt medegefinancierd door het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW) en met geld van het 10th EDF (10th European Development Fund) is de infrastructuur aangelegd. De totale kosten bedragen 10 miljoen gulden.
Cliënten van FKP moeten om in aanmerking te komen een cursus volgen van drie maanden waarin zij leren vreedzaam samen te wonen.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).