Van onze redactie
Willemstad - KLM verlengt de titelsponsoring van de KLM Curaçao Marathon met nog eens drie jaar: 2023, 2024 en 2025.

F10 KLM Cur marathon 1Zo is gisteren na afloop bekendgemaakt.
De alweer negende KLM Curaçao Marathon was op zaterdag 26 november (de 5 kilometer) en gisteren 27 november (met 42,2 km en 21,1 km alsmede 10 km). De start en finish waren bij het Corendon Mangrove Beach Resort.
Stichting Run in the Sun organiseerde het evenement samen met The Safety & Emergency Team en zo’n 400 vrijwilligers. Het evenement was uitverkocht, al drie weken voor aanvang, en met 2.500 deelnemers uit 34 landen werd een nieuw record neergezet. Volgend jaar is de tiende editie op 25 en 26 november 2023.
De race van 2022 was ‘legendarisch’, aldus de organisatie, vanwege de hevige regenval, die de pret echter niet mocht drukken. De marathon zelf werd gewonnen door Pekko Nykvist in een tijd van 03:06:34, gevolgd door Robert-Jan Gras en Laurent Jennes. Voorzitter en organisator Kees van Muiswinkel kijkt met grote tevredenheid terug en is de vele, vooral lokale, sponsoren erkentelijk voor hun bijdrage.

Veel blije gezichten tijdens marathon
Behalve winnaars, levert de KLM Curaçao Marathon vooral ook veel blije gezichten en ludieke momenten op. Van man en vrouw, jong en oud. Dat geldt waarschijnlijk vooral voor de editie van dit jaar, gezien de regen die met bakken uit de tropische lucht kwam vallen.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).