Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Curaçao is weer een stukje schoner. Zaterdagochtend ruimden 3.400 vrijwilligers op 150 locaties zwerfafval op. Dat gebeurde in het kader van de World Clean Up Day.

F06 Clean Up CCU 7Nog nooit waren er zoveel mensen op de been voor de grootschalige schoonmaakactie. Dit jaar werd het wereldwijde evenement alweer voor de vijfde keer op het eiland gehouden. De organisatie achter de schoonmaakactie, Curaçao Clean Up, vierde tevens haar tweede lustrum.
Ruim 150 duikers verzamelden op veertien locaties onderwater zo’n 1.213 kilo afval. Het meeste vuil bestond uit vislijnen. In de loop van de week zal de organisatie de cijfers over het aantal kilo afval op land bekendmaken.
De afgelopen negen jaar is er ruim 3,2 miljoen zwerfafval opgehaald. Hiervoor zetten ongeveer 21.000 vrijwilligers van alle leeftijden zich in. Bij een schoon milieu hoort ook een stukje bewustwording. Curaçao Clean Up hoopt dat het eiland na dit weekeinde ook schoon blijft. Dat is volgens de organisatie in het belang van ons allen.

Wilt u meer foto's zien? Neem een online abonnement op de krant.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.