Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De vier autobedrijven van Edgar Rudolph ‘Rudy’ Torres zijn afgelopen week failliet verklaard. Het gaat om Torres Auto Supplies bv, Caribbean Motors Company bv, Prestige Ford bv en Elite Mercedes Benz bv.

F04 Auto imperium faillietHet faillissement werd op 20 september door het gerecht op Curaçao uitgesproken. Advocaat Valerie Maria is aangesteld als curator. Zij bevestigt tegenover het Antilliaans Dagblad desgevraagd dat de faillissementen ‘op eigen verzoek’ zijn.

,,Uit mijn eerste gesprek met de directeur van de faillieten heb ik kunnen begrijpen dat zij al een aantal jaren bezig waren met het implementeren van een saneringsplan, maar dat - na verschillende maatregelen te hebben genomen - de rechtspersonen aan het einde niet de nodige financiering hebben kunnen bemachtigen om het saneringsplan te kunnen concretiseren”, aldus de curator.

De covidpandemie heeft het uitvoeren van het saneringsplan ‘ook bemoeilijkt’, vervolgt Maria. ,,Het merk Mitsubishi heeft grotendeels haar marktaandeel verloren vanwege beslissingen die de fabrikant heeft genomen in de regio en uiteindelijk heeft het merk Ford het dealership niet meer verlengd.”

De financiële situatie bij de auto-ondernemingen van Torres is ‘mede hierdoor verergerd’. ,,De Ontvanger heeft bodembeslag laten leggen en de zaak gesloten, waardoor een faillissement niet meer te vermijden was.”

Alle vier de bedrijven zijn gevestigd aan de Jan Noorduynweg. Zij hadden naast Torres (82 jaar) als president-directeur ook Darren Hollander (47 jaar) als directeur-bestuurder. In het Handelsregister van de Kamer van Koophandel staat inmiddels ook de naam van Maria als curator opgenomen.

Caribbean Motors Company is de oudste van de vier. Deze vennootschap, die Mitsubishi-auto’s verkocht, werd in augustus 1959 opgericht. Torres Auto Supplies is van september 1978. Prestige Ford werd opgericht in 2006. En Elite Mercedes Benz was het jongste bedrijf, namelijk van januari 2014. Zowel Torres als Hollander reageerden niet op eerdere vragen van deze krant.

Advocaat Sergio Saleh treedt op namens de directie; hij was ook degene die de verzoekschriften tot faillietverklaring indiende. ,,In essentie staat erin dat de groep heeft opgehouden te betalen doordat Mitsubishi haar marktaandeel heeft verloren en het merk Ford is overgegaan naar een andere autoverkoper. Er waren daardoor ook geen positieve financiële vooruitzichten meer”, laat hij deze krant weten.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).