Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Curaçao verwelkomde in augustus 30.852 verblijfstoeristen. Dit is 79 procent van het aantal verblijfstoeristen dat in augustus 2019, voor de coronapandemie, werd geregistreerd. Toen brachten 38.933 mensen een bezoek aan Curaçao.

F01 ToerismecijfersDat heeft de Curaçao Tourist Board (CTB) vandaag bekendgemaakt. Augustus 2019 was een uitzonderlijke maand voor wat betreft toerisme omdat toen veel extra bezoekers naar het eiland kwamen voor het Curaçao North Sea Jazz Festival.

Vorige maand registreerde Curaçao 20.107 Nederlandse bezoekers, waarmee het de tweede achtereenvolgende maand is dat in één maand tijd meer dan 20.000 verblijfsbezoekers uit Nederland op Curaçao werden verwelkomd.

In augustus werden in totaal 22.770 bezoekers uit Europa geregistreerd. Naast 20.107 uit Nederland, kwamen 1.056 toeristen uit Duitsland en 482 uit België. Van deze Europese bezoekers verbleef 60 procent in resorthotels.

Uit de VS werden 4.349 bezoekers verwelkomd, waarvan 70 procent in resorthotels verbleef. Uit de Zuid-Amerikaanse regio werden 1.657 bezoekers geregistreerd. Vanuit de Zuid-Amerikaanse markt kwam 40 procent uit Colombia en 20 procent uit Brazilië. Vanuit het Caribisch gebied werden in augustus 1.305 verblijfsbezoekers welkom geheten, voornamelijk van de andere eilanden binnen het Koninkrijk. Verder kwamen die maand 11 cruiseschepen met in totaal 11.850 cruisepassagiers de haven binnen.

,,Met meer dan 30.000 aankomsten in augustus is er nu een groot momentum in ons herstel van het toerisme”, zegt CTB-directeur Paul Pennicook na bekendmaking van de cijfers van augustus. ,,Dit is mede dankzij goede samenwerkingen met onze lokale stakeholders en internationale partners.”


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.