Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Een pand aan het begin van de Penstraat is gistermiddag volledig uitgebrand.

brand1In het gebouw gaf Gerda Dunk van Papia Mundo taallessen. De brandweer heeft kunnen voorkomen dat het vuur is overgeslagen naar omliggende panden.
Op beelden van TeleCuraçao en TV Direct op sociale media is te zien hoe omstreeks 13.00 uur veel rook uit het tweeverdiepingengebouw omhoog komt. Nog geen tien minuten later slaan de vlammen uit het dak. De brandweer is dan al ter plaatse met een grote en een kleine brandweerwagen. Later komt er nog een extra eenheid bijstand verlenen om het vuur onder controle te krijgen. Dat lukt pas echt als een brandweerman vanaf een hoogwerker die boven het dak uit torent de brand kan blussen. In dit deel van de Penstraat staan veel monumenten, maar de brand is niet overgeslagen. Een medewerkster van een van de kantoren zegt dat het beangstigend was. ,,Je zag die vlammen achter ons kantoor. Zo fel en dichtbij!”
Tegen 15.30 uur smeult het vuur nog na en komt er nog rook vrij. Brandweermannen rollen een van de spuiten weer terug in de wagen. De politie heeft de weg afgezet, maar enkele bewoners uit de straat kijken vol ongeloof naar de schade. De muren van het gebouw staan nog, maar verder is het onderkomen van Papia Mundo volledig uitgebrand.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).